Läsarfråga: Hur inreder man en liten balkong?

God morgon, i snön, igen! Ja men nu snöar det igen… Men då får man njuta av att sitta inne med en kopp kaffe och tända en brasa istället 🙂

Jag har fått frågor om hur man inreder en liten balkong. Och jag tycker oftast att IKEA är grymma på just ”compact living” så där hittar man många lösningar. Men jag vill tipsa om lite olika saker för att skapa en helhet för er som är sugna på att mysa till er balkong.

  • Golvet. Mycket mysigare att gå på trall än ett kallt betonggolv. Dessa går att köpa på bland annat IKEA, Bauhaus, Clas Ohlson. Men, du kan också lägga ut en snygg matta eller till och med lägga ut kakel/klinkers. Hemma hos stylisten Joanna Lavén och David Wahlgren, bild från Elledecorationbalkong-kakel-klinker-blommor-inspiration.jpg

 

  • Möbler. Det finns så mycket att välja mellan! Många som har mycket snyggt och bra för alla storlekar på balkong är Rusta, Ikea, Clas Ohlson, Chili, Trademax.
  • Växter och grönt! Glöm inte att du faktiskt kan odla hemma på din balkong! Allt från tomat till sallad! Men för att skapa en mysig känsla på din balkong är det viktigt att ha mycket grönt. Det skapar en harmonisk känsla. Rododendron är en enkel växt som är grön året runt. Eller varför inte ha blomlådor med egna jordgubbar?
  • Smarta förvaringslösningar! har du en tråkig vägg på balkongen men du får inte borra? Ställ dit en hylla och fyll den med fina saker! detta är hyllan Läckö från Ikea som är ett bra sätt att fylla balkongen utan att den tar plats!

ikea läckö.JPG

  • Men smartast av allt! Serien Äpplarö är som gjord för oss som vill maxa utrymmet på balkongen. Grym förvaring, med hylla och du kan sätta dit krokar för att hänga upp det du behöver. Släng på en mysig ljusslinga och du vinner ”mysiga balkong priset”. 🙂

forvaring__ikea_applaro_forvaring_480x520

 

Jag hoppas att detta hjälper för er som vill ha inspiration till hur ni kan få er lilla balkong att kännas rymlig, mysig och en plats att vara på!

Ta hand om varandra och njut av just denna tisdagen för den kommer inte igen! ❤

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s