Budgetrenovera ditt kök!

Älskade fredag! 🙂

Vår familjs absoluta favorit dag! Idag blir det tacopaj med sallad till middag. Så himla gott! och sen ikväll blir det popcorn gjorda i vatten och filmkväll. Popcorn gjorda i vatten? Ja! Detta måste ni alla testa! Det är till och med godare än vanliga.

popcorn-026

Gör så här: Ta en skål, exempelvis glasskål eller keramik som tål mycket värme, fyll skålen med popcorn och vatten så att det täcker popcornen. Häll på salt, ganska mycket, ungefär 2 teskedar. Stoppa in i mikron med en tallrik över (annars har du popcorn i hela mikron). Sen ska dem vara inne i ungefär 8-10 minuter. Du märker när dem börjar bli klara. VIKTIGT! Ta ut dem med värmeskydd, handduk eller liknande, för skålen är varm!

 

Ett litet sidospår, men du kommer tacka mig 🙂

Jo, jag ville ge lite budgettips på hur du kan göra om ditt kök. Alla har ju olika förutsättningar men här får du lite tips:

  • Ta fram inspirationsbilder på hur du vill att ditt kök ska se ut. Se över vad som är möjligt inom din budget.
  • Tapetsera/måla om, kanske lite uppenbart, men det gör en stor skillnad.
  • Måla om kakel. Japp, det går! Det är enkelt! Fråga gärna personalen när du köper färgen så att du också får med dig rätt penslar hem.
  • Måla om köksluckorna. Du kan aningen välja att lämna in luckorna till en profisionell målarfirma och få det gjort, eller varför inte testa att måla om själv?
  • Dekorplast. har du en tråkig diskbänk så kan du alltid piffa till den med dekorplast. Det finns i alla möjliga utföranden, kanske marmor?
  • Golv finns det massor av och behöver inte heller vara dyrt. Viktigt att tänka på är att ta ett golv som är enkelt att torka av då det spills en del i köket. Plastgolv och laminatgolv är både billigt och slitstarkt.

marakesch.jpg

Så hoppas att det kan ge lite inspiration till att du kan göra om ditt kök! 🙂

Ha en fantastisk fredag! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s