Uteplats – sommarens vardagsrum!

Härliga vår! Jag blir så lycklig på våren. Det går inte att beskriva, detta är min årstid! Igår spelade vi en 9-håls runda jag och min sambo på golfbanan som ligger granne med oss, Ågesta Golfklubb. Så härligt att vara ute i naturen, Chili sprang omkring och härjade och var lika glad över våren som vi.

Jag har under en vecka lagt upp bilder på Instagram på utomhusinspiration, både till de som har balkong, altan eller trädgård.

Skapa en mysig känsla med belysning. Detta är gjort genom att gjuta betong i två hinkar med en stock i varje. Placera på varsin sida om bordet, sittplatsen eller i entrén och det blir upplyst och väldigt mysigt! Denna utebelysning kan du hitta på bland annat fyndiq, clas ohlsson, ellos och Ikea. Det är kanske nu i vår du även bygger ditt egna bord?

uteplats bord.JPG

Har du en liten balkong, där det inte får plats så mycket så kan det vara mysigt att bygga en myshörna. En gammal lastpall kan man göra om till mycket och det behöver inte kosta många kronor att sätta dit ben eller hjul. Även mysigt att ha på sin altan eller trädgård. Måla om den i en färg som passar dig. Här kan du alltid köpa en billig madrass och klä in i gammalt lakan. Köp en mysig pläd och lägg över. Mysfaktor!!

lastpall.JPG

 

Ikea är en bra plats att hitta snygga, hållbara utemöbler. Även att lägga till ett litet myggnät skapar en mysig stämning. Här hittar du detta loungeset, och här hittar du myggnätet.

ikea utemöbel

 

Men hur gärna skulle du vilja ligga i den här och bara mysa en sommarkväll? Detta är ju faktiskt något du kan bygga själv! Träunderdel, borra 4 hål, trä igenom rep och knyt ordentligt. Eller som på bilden, knyt repen runt trädstocken. Lägg på en mysig madrass, några kuddar och så har du en egen gung-säng! 🙂

Gungsäng.JPG

 

Mycket kan man göra själv. Så är det. Det handlar oftast om att man inte vågar för att man är rädd att man ska göra fel. Men idag kan du söka upp det mesta för att hitta beskrivning på hur man bygger olika saker. Glöm inte att växter skapar en mysfaktor, olika lyktor, och en mysig liten sittplats. Här kan du fynda exempelvis en tv bänk eller ett gammal skoställ och göra om till en sittplats till din uteplats. Det går att fynda massor på blocket!

uteplats 2.JPG

Avslutar med lite balkonginspiration! Ha en fortsatt mysig dag i solen! 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bilder tagna från Pinterest.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s