Igår vårdagjämning idag snö..

planteraGod morgon!

Igår var det vårutjämning och det menas med att nu blir det ljusare och vi går mot våren! Jag kunde inte hålla mig så jag åkte till Plantagen och köpte lite växter och lite dekorationsgräs. Det blir sån stor skillnad och det kostar inte mycket att få lite vårkänsla hemma. Det blev penséer, påskliljor och lite dekorationsgräs. Och idag snöar det… typiskt! Men dessa klarar av kyla: ljung, penséer, tusenskönor, förgätmig även olika lökväxter som kungsängsliljor, påsk- och pingstliljor.

 

Viktigt när man planterar är att börja med lecakulor, häll på jord men pressa inte ner jorden utan låt den vara luftig så att rötterna inte kvävs. Många glömmer också bort att lökväxter går att spara när dem har blommat över.

Hoppas att ni får en fortsatt härlig tisdag!

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s