Växa, växt, vuxit!

Hej där! Idag är en sån dag där man vaknar upp, sätter sig vid datorn, blickar upp och så är det redan dags att hämta barnen i skola och på förskola. Det går för fort! Jag har massor med tvätt som jag måste ta tag i så ikväll får bli en sortera och tvätta-kväll 😉

Nu är det Formex mässa! Och något som pratas om mycket är just nu är växter! Grönt är skönt, eller hur?! Vi skulle behöva få in lite mer grönt här! En sak som jag verkligen fastnat för (och som egentligen inte är nytt) är dem små växthusen, eller terrarium som det kallas. Hur söta är dem? Som en egen liten regnskog. Så det ska jag försöka mig på i helgen tänkte jag! Kanske en ampel med växt?

vaxter-terrariu

 

För att slippa köpa allt nytt hela tiden så kan vi ta sticklingar på av de växter vi redan har hemma. Här kan du läsa mer om hur du gör det!

Och för att skapa ditt egna lilla växthus, växtterrarium, växtlandskap så kommer här lite tips!

  1. Hitta en billig glasskål! Finns hur mycket att välja mellan! Det finns inga kriterier på hur den ska vara men gärna så du får ner handen så blir det enklare att plantera.  Hur litet eller stort ditt terrarium/växthus ska vara bestämmer du själv 😉 (Tips på glasskålar hittar du längst ner)
  2. Fyll botten med lecakulor. Har du en liten skål så kan du krossa stenarna så dem tar mindre plats. Detta för att fukten inte bara ska rinna neråt och stanna kvar där.
  3. Fyll sedan med lagom mycket jord för storleken på krukan. Packa jorden lite så att det inte är massa luft kvar i.
  4. Lägg stenar runt om du inte vill att jorden ska synas utifrån. dekorations stenar och grus kan du hitta i byggvaruhandel men också i djuraffär!
  5. Placera sen ut de växter du vill ha i ditt lilla växthus. Ta bort den jord som den har idag och se till att inte förstöra rötterna.
  6. Dekorera med saker du hittar i naturen som grenar, stenar, mossa och annat fint som kan få leva i ditt terrarium.
  7. Fyll på med jord och vattna lite grann, gärna med en vattenspruta. VIKTIGT att se till att växterna du planterar kräver samma typ av dagsljus, vattenintag och kan leva i samma typ av jord. Här hittar du inspirationsvideos för hur du kan göra!

 

Inspirationsbilder från Pinterest 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ett annat sätt ha ha växter är detta! Sätt dem i en glasflaska/behållare och låt rötterna växa fritt! Här behöver du se till att byta vatten och skölja ur flaskan för att det inte ska bli missfärgat. Men visst är det vackert?

glasvas växt.jpg
Bild från Oh my Goodies

 

 

Här hittar du snygga och billiga glasvaser om du inte redan har någon hemma:

H&M Ikea, GRANIT , Lagerhaus, Hemtex , Ellos

 

Hoppas att du har fått lite inspiration för att göra ett eget litet växtlandskap. 🙂 Glöm inte att adda oss på faceboook och instagram och tagga gärna oss i dina inredningsbilder!

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s