Vilken inredningsstil är du?

bild-bloggen
Bild tagen från Google bildsök

God kväll!

 

Det finns massor av olika inredningsstilar och idag tänkte jag visa er några favoriter och kanske några som du inte visste fanns. Det blir lättare om man bestämmer sig för en stil i hemmet, eller som en del som vill ha olika stilar i olika rum. Själv har jag lite olika med en röd tråd. Detta då jag gillar att kunna ge en lite wow- effekt i varje rum.

Vilken inredningsstil din favorit?

Skandinavisk inredning (Nordic light)

Vad som är typiskt för denna populära inredningsstil är dem raka linjerna, lätta ljusa färger, naturmaterial som ljus björk, grafiska mönster på tyger. Enkelt, stilrent och smakfullt. Detta är en inredningsstil som har tilltalat många, vilket man förstår! 🙂 Bilder från Scandinavian Homes

scandinavian home.JPG

Art Deco

Kommer från franska ordet art décoratif som betyder ”dekorativ konst”. En formgivningsstil som kommer från 1920-talet. Här tar vi bort dem vita väggarna och satsar på lyxiga mörka färger som mörkgrön eller mörkblått och kombinerar med gulddetaljer. Tänk The Great Gatsby! Mönstrade tapeter, grön marmor, och lyxiga sammetsmöbler. En favorit till mig! Bild från Brittfurn 

brittfurn art deco.JPG

Shabby Chic & Lantligt

En inredningsstil som många blev förälskade i. Och ja, man blir kär bara av att se den. Hemtrevligt, ombonad, romantiskt och alldeles underbart! Här tar vi fram rustika gamla trämöbler, hinkar i plåt och linnetyg med romantiska fall. Det ska vara slitet, charmigt och gulligt. Bilder från shabby_chichomes

shabby chichomes.JPG

New England/Newport

Här ser vi lite marint tema. Stora möbler, mörkt trä som vi blandar med vita möbler. Prydnadskuddarna ska gärna vara i blått, rutigt, randigt eller med lite ”sjötema”. Denna stil kombineras gärna med vita panelväggar, en liten oljelampa och en teleskoplampa. Fräscht och snyggt!  Bild från Möbelhuset

new-england-11

Industriell inredning

Industriell inredning betyder att vi plockar in hårda material som plåt, cement och grova obehandlade trämaterial.  Gillar du denna stilen så har du möjligheter att hitta inredning billigt! Snyggt att blanda in denna rustika stil tillsammans med modern stil. Blanda hårt och mjukt, så som en plåt stol tillsammans med ett hängande fårskinn till. Bädda med linnetyg i naturfärg och enkel hänglampa med betong fot. Passar perfekt med den nya populära väggfärgen kalklitir! Så läckert! Bild från Industriell Interior

industri-inredning

Bohemisk inredning

Denna stil är en liten blandning mellan romantisk, industri,  med indiska inslag. Jag kallar den för ”Ibiza”. Mycket tyger, gärna ”ostädad” himmelsäng, mycket gröna växter. Mexikansk inspirerade tyger blandad med mjuka ljusa toner. Häng gärna upp en drömfångare eller annan vägg dekoration. Här blir det ombonad med mycket tyg och detaljer! Underbart romantiskt och varmt! Bild från Decorista

bohem s.jpg

Shakerstil

En stil som härstammar från en sekt med rötter i England på 1700-talet. Det som utmärker denna stil är det kala känslan men ändå maffigt. Denna stil ser man ofta i kök och det blev väldigt populärt för några år sedan men har kommit in mer nu i våra svenska hem. Bild från Boman Kök 

shakerkök.jpg

 

British Colonial

En inredningsstil som blandar mörk trä tillsammans med vitt, brunt, terrakotta, beige och grått. Det som utmärker denna stil är ofta takfläktar, safarikänsla och större palmväxter som dekoration. Denna stil är har fått sin inspiration från Västindien. Bild från Polohouse

colonial6

Orientalisk inredning

Denna stil är otroligt snyggt att kombinera med det man redan har hemma. Mycket färger och mönster, lyktor i plåt och glas i olika färger. Färger som ofta användas är rött, lila och gulddetaljer. Kuddar på golven, ombonad och mysigt. Här inspireras det från flera olika ställen i världen, Marocko, Indien. Afrika med flera. Den orientaliska inredningen kan också att hållas neutral i mörka eller ljusa toner, som på bilden nedan. Bild från Expressen.

orientalisktexpressen_128250400

Glöm inte att mycket går att fynda på tippen, blocket, och den grymma sidan refurn!

Mycket av denna stil finns även att hitta på Chili, rusta, IKEA, newport, inn & finn, fyndiqmixhuset, fyndvaruhuset, ellos, furniturebox, trademax.

Ha en mysig kväll!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s