Mina 5 bästa DIO och DIY

God morgon alla inredningsälskare!

Vi håller på med förkortningar inom inredning och pyssel som DIO och DIY som står för ”do it ourselves” och ”do it yourself”. Vilket i sin tur betyder ”gör det själv”, kortfattat. Detta har blivit väldigt stort och vi går mot att vara mer hållbara. Det kommer även ett helt TV-program om detta till våren i sjuan, Superskaparna, med Marie Serneholt som programledare. Det ska bli spännande!!

Själv är jag från Småland och säger ofta ”Äh det där kan jag göra själv, behöver inte köpa så dyra saker”. Och vad känns bäst i magen? När du får säga ”Den har jag gjort själv!” eller ”Ja den där köpte jag på..”

Många tänker nog  ”det där klarar inte jag.. och så ska jag behöva åka och köpa färg..” Men,  man vet först efter att man har provat. Det är det vi lär våra barn, så nu är det dags att vi börjar leva som vi lär!

Så här kommer några tips på saker du själv kan göra:

1. Bygg din egen stege. Den behöver inte vara perfekt, den blir bara mer personlig och snyggare om det är lite ”halvdant”. Plocka två längre grenar, några mindre, såga till så dem blir jämnare. Spika sedan på de mindre grenarna mot dem två större. Du kan alltid slipa till ojämnheter, lacka eller måla stegen i efterhand.

Bild tagen från expressen.

Stege Expressen.jpg

2. Gör din egen fjäderlampa! Hur många av oss blev inte förälskade i Eos lampan? Jo många, och jag var en av dem. Men jag kände att den ändå var lite för dyr. Så, då kan man göra sin egna! Har du en tråkig lampskärm hemma så kan du använda den! Det enda du behöver är antingen lösa fjädrar eller boa! En film på hur man kan göra!

eos fjäderlampa.jpg3. Gör om din byrå. Har du en gammal tråkig byrå som du inte är nöjd med? Det är så enkelt att göra om, genom att måla om eller limma dit speglar på för att skapa en lyxig känsla, byt ut knoppar eller sätt dit om det inte redan finns. Du kan även köpa dekorplast, finns i massor i olika tryck! Superenkelt!

Bild från Amanda Carol Interiors

DIY IKEA byrå.jpg

4. Gör en egen trofé! Denna snygga bild snubblade jag förbi och bara kände direkt ”imorgon ska jag ut och jaga…. grenar!” Så snyggt! Här kan man även spraya grenarna i vilken färg man vill, guld, svart, vit, rosa.. ja vilken som helst!

Källa Bloglovin

trofe.jpg

5. Gör din egen sänggavel. Ska tydligen vara enkelt! Jag har själv aldrig testat då jag hade turen att hitta en jag gillade. Men här kan man verkligen leka med fantasin. En gammal trädörr, staket, pallar eller helt enkelt kanske en i sammet med knappar? Eller varför inte som denna underbara som är gjord av grindar 🙂

Denna underbara bild är från Att vara någons fru

Sänggavel att vara någons fru.jpg

Ha nu en underbar lördag och hoppas att du hittade något inspirerande att ta tag i! Tagga gärna oss i dina bilder så fler kan få ta del av ert mästerverk! @inredningstipset

KRAM!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s