Badrumsfix – Styla ditt badrum med enkla medel!

badrum pinterest.jpg
Bild från

Hur många där ute har ett badrum man aldrig får till? 

Många upplever att det är svårt att renovera badrum utan att behöva riva väggar och sätta upp nytt kakel och lägga en förmögenhet. Men det behövs inte! Mycket går att ordna med bara detaljer! 🙂

Ska du inte börja byta blandare eller måla om så börja alltid med vilken grundfärg du vill ha i badrummet på exempelvis: duschdraperi, handdukar, dekoration, kakeldekor, det blir enklare att inreda med en enhetlig färg.

netto2.PNG
Badrumsartiklar från Netto. Dessa kostar 39:-/st, glasen kommer i 2 pack. Jättefina!

 

Duschdraperier                                                                                                                                      

Ett duschdraperi gör mer än bara skydda från att vattnet stänker ner hela badrummet, det gör även så att badrummet blir mer ombonad. Försök att matcha med eventuell badrumsmatta eller handdukar i samma stil eller färg.

dusch jysk.JPG

Jysk har ett stort utbud av snygga och billiga duschdraperier.

Smart förvaring!

I många hyresrätter kan det vara så att man inte får borra eller sätta upp något på väggarna. Då finns det smarta lösningar för det med, exempelvis hyllor på ben från  IKEA.

stege-ikea

Ett skoskåp kan även vara till stor nytta i ett badrum då det tar ytterst lite plats men sväljer hur mycket som helst. Denna kan du använda för att sortera tvätt, förvara toapapper, använda som förvaring till dina badrumsartiklar och du får även en hylla!

skoskåp IKEA.JPG
Bild från IKEA, BRUSALI skoskåp 599:-

Magisk förvandling med kakeldekor!

Kakeldekor är enklare än vad man tror att använda. Ditt badrum får en helt ny look! På Paxlux finns det massor med fina kakeldekor och plastdekor. Här hittar du även dekorplast till toasitsar, insynsskydd, posters och annat till hemmet!

dekorplast p.png

Rensa, städa och organisera!

Se till att rensa undan på onödiga saker så det blir mindre stök. Känner du att ditt badrumsskåp är stökigt och i oordning, skaffa då små burkar där du sorterar ner det som tar plats. Har du inte Netto i närheten där du bor kan du alltid hitta på exempelvis IKEA.

förvaring IKEA4.jpg

Nytt golv för inga pengar alls!

Ett annat bra tips är också att köpa golvplattor och lägga över golvet. Det finns massor med olika golvplattor att hitta, allt från trä till fejkstenar. Snyggt och enkelt att lägga själv. (knepiga ytor kan vara runt toasitsen, rör) Du kan även måla om ditt golv med färg. Det finns färg specifikt för just våtrum/badrum.

Golvplattor finns både på Bauhaus och IKEA.

golvplattor IKEA.JPG

Ta fram det som inte finns!

Har du inga fönster i ditt badrum så är ett enkelt tips att ”skapa ett fönster”.  Köp fönster utan glas (finns ofta att hitta på blocket), sätt i speglar. Undertill sätter du en liten hylla i glas som en fönsterbräda, placera en liten växt och Voilá!

fönster spegel.jpg
Bild från Lillamy_Style

Även andra saker som gör stor skillnad i ett badrum:

  • Toasits (se bara till att köpa en som passar din toa-modell)
  • Växter och ljus gör också en enorm skillnad. Har du inga fönster som släpper in dagsljus så kan du alltid köpa konstväxter som idag finns att hitta både snygga och billiga!
  • Betjänt, har du en tråkig betjänt hemma som står och inte gör nytta så kan du flytta in den i badrummet så har du en ny handdukshållare!
  • Stege att hänga handdukar på, snickra ihop en själv, eller köp hos exempelvis; ellos, ikea, åhlens eller mio.

Inspirerande för och efter bilder ”hemma hos” Felicia och Therese.

Hemma hos Felicia Dahlgren, där hon har bytt ut sitt badkar och målat om både väggar och golv. Bytt ut badrumsmöblerna, satt in ett snyggt duschdraperi. Istället för att ha sin förvaring i ett gammalt tråkigt badrumsskåp har hon bytt ut det till en snygg stilren spegel och satsat på förvaring under handfatet istället. Det ger mer rymd i ett mindre badrum. Så snyggt!!

Badrummet hemma hos Therese Johansson, där dem har satt upp kakeldekor från Paxlux, målat om taket med spärrgrund och därefter takfärg, satt in en hylla, installerat ny lampa.  Här har dem satsat på svart och vit inredning vilket gör att allt känns enhetligt! Ganska stor förändring va? 🙂

Badrumsinspiration med smarta lösningar från Pinterest

Hoppas att du känner att du har fått inspiration till ditt badrum. Och du, du vet inte om du klarar av just det där förrän du har testat! 🙂

Ha en fortsatt grym onsdag!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s