Budgettips!

Hej allihopa! Några av de fattigaste månaderna är just nu. Därför vill jag dela med mig av lite budgettips! Det min blogg faktiskt handlar om så är det just inredning som inte är dyr.

För att få förnyelse hemma så kan ett enkel knep vara att måla om. Detta kan man komma undan med ganska sparsamt. Börja alltid med att bestämma dig för en färg du vill ha. Sen kan du börja leta runt vart du kan hitta just den färgen till bästa pris, tips är att alltid kolla blocket. Många har ofta överbliven färg.

Stuckatur.jpg

Något som också ger en enorm skillnad är att köpa stuckatur-lister. Sätt två bredvid varandra och sen tavlor i. Eller låt dem bara smälta ihop med väggen, precis som på bilden. Hur läckert är inte det? Finns att köpa billigt på Bauhaus, annars finns det högkvalitativ  och liiite dyrare på D-cor.

Mycket snygga möbler kan man hitta hur billigt som helst, och till och med gratis på Blocket. Något jag själv kan tycka är viktigt är att tänka ut vilken inredningsstil man vill ha i dem olika rummen innan man hej vilt börjar köpa nytt. Annars blir det lätt att man känner att det blir ett ”ihop-plock”. Glöm inte bort att möbler går att både måla om och tapetsera, vilket gör att möblerna får ett nytt liv. Jag köpte ett vitrinskåp för 250:-, resultatet blev riktigt bra! Har även bytt ut benen till ett par från Ikea.

Något om jag själv tycker gör stor skillnad är även gardiner. Gardiner kan verkligen förändra ett rum. Och detta kan man hitta riktigt billigt, allt från Ikea, jotex, ellos, H&M, rusta m f.l. Det finns även en uppsjö med olika modeller som du kan läsa om här!

Satsa på ljusa gardiner, som du slipper byta ut efter att du gör om i hemmet. Börjar du matcha med saker i hemmet, som exempelvis en matta så blir det lätt att det inte känns enhetligt om du sen tar bort mattan och byter ut den.

gardiner ellos.jpg

Du kan även förändra ditt hem billigt med tavlor, eller posters. Detta hittar du i mängder på Desenio som tagit över marknaden med sitt stora utbud. Här hittar du posters i alla prisklasser! Dem har inspiration och tips på hur du kan hänga dina tavlor.

poster-desenio

Mattor gör rummet mer ljuddämpande och lyfter verkligen ett rum. En matta kan göra en stor förändring och är du osäker på om mattan kommer passa så se till att ta måtten ordentligt men också öppet köp! Då kan du testa och se så att den passar, gör den inte det så kan du lämna tillbaka den. Mattan nedan är Elina från rusta för 799:-. Denna finns i fler storlekar. Enkel att hålla ren, snygg och stilren!

img_4825

Man ska även satsa på bra belysning, man kan nästan inte ha för mycket belysning. Man ska satsa på att ha bordslampor, golvlampor och en taklampa. Detta för att kunna ge ljus från olika ställen i rummet, också för att skapa rymd i rummet.

clas-ohlson-lampa

Tänk också på vilket typ av ljus du vill ha i rummet för det skiljer sig olika från lampa till lampa. Vissa lampor ger ett vitare ljus och andra gulare ljus, och det blir inte skönt för ögat att ha olika belysning. Du kan även satsa på att försöka ha dimmer.

Clas Ohlson hittar man det mesta inom belysning. Dem har verkligen satsat och fått in mycket snygga lampor. Idag ska man heller inte bara tänka på själva lampan utan även på själva glödlampan, då de finns i olika utföranden och storlekar.

Sist men inte minst, växter! Underskatta inte dem gröna små liven. En växt gör en stor nytta i ett hem! Blickar vi framåt och vill följa trender så är det udda växter som tittar in i våra hem. Exempelvis kaktusar, aloevera växter, paradisträd och corokia. 

Fördelen med många av dessa udda växter är att dem är väldigt lättskötta!

planagen2.png

Ha nu en kanondag och hoppas att du fick lite tips till ditt hem! 🙂

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s