Kalklitir kalkfärg & fredag!

Nu är det äntligen fredag igen! 🙂 Så skönt! Ikväll blir det ostbricka med ett Amarone vin, film och bara mys i soffan med min sambo och hund. Imorgon ska vi hem till min sambos syster och hennes kille. Vi ska käka middag och bada i deras nya vedeldade tunna, så härligt! Och söndag blir en fix dag med att åka till tippen och slänga lite saker och rensa lite här hemma inför jul.

 

Jag ska måla om här hemma och håller just nu på att tittar på kalklitir kalkfärg att ha i trappan upp till övervåningen, eller eventuellt i matrummet. En sand/grå eller sand/beige.

Det blir lite mer ”liv” och det händer lite mer. Och för er som är rädda för att göra fel, det kan nästan inte gå fel med denna färg. Här ska man inte följa raka linjer om man vill ha mer händelser i färgen, men man börjar gärna uppifrån och ner. Ett tips är att kolla på en film innan om man känner sig lite osäker.

På Kalklitir kan man få massor av inspiration.

Jag så som många andra är helt kär i detta sätt att få väggarna att börja ”leva”.

Här hittar du alla återförsäljare av denna underbara färg!

Det som jag gillar med denna är att den passar oavsett vilken inredningsstil man har. Från början var det många med den lantliga romantiska stilen i hemmet som hade denna färg på väggarna men allt fler har vågat sig på den.

VIKTIGT! Det går inte att måla detta på vad som helst, som exempelvis spackel eller oljebaserad färg. Grunden måste behandlas med en akrylprimer eller häftgrund. Annars går det att måla direkt på tapet och behandlade väggar, även på öppen spis då det tål upp till 50 grader!

Vill man måla över Kalklitir så måste man använda en primer i grunden, det går inte att bara måla över.

Denna färgen är ganska ”dyr” om man jämför med vanlig färg. Men så värt och man får tänka på att färgen förhoppningsvis får vara kvar i många år 🙂

Har du några önskemål om något du vill ha tips om, eller saker du letat efter länge men inte kan hitta själv eller tips om vad som hest gällande inredning så får du gärna mejla mig så ska jag försöka hjälpa dig!

 

Ha en kanonfredag, och njut av helgen!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s