Måndagspyssel!

img_5491

God morgon! Nu är det äntligen måndag 🙂

Igår var det andra advent och vi bjöd några vänner på adventsfika här hemma. Vi bjöd på hembakat, med recept från Jennys Matblogg. Jag bakade saffransbullar med vaniljfyllning, knäck och dem goda dumlekakorna med noblesse! Mums! Det enda som inte bakades själva var faktiskt pepparkakorna, det blev Annas pepparkakor.

Jag har tipsat om uppläggningsfatet KVITTERA som är enkelt och går att ”snygga till” med enkla verktyg. Jag dekorerade med hampasnöre och en kvist. Enkelt och jättefint! Jag la även dit servetter med jultema längst ner för att skapa ytterligare lite julkänsla!

img_5478

Annars dukade jag ganska enkelt. Kopparna kommer från Inn & Finn som har massor med fina och billiga saker. Längst bort på bordet står även min egna julgrupp med hyacinter, murgröna och vit mossa. Det ska även komma till lite kottar och andra detaljer. Kan vara bra att ha i åtanke när man gör en egen julgrupp. Den kan utvecklas dagligen, lägg till eller ta bort. Ibland måste man få känna in den lite innan man är klar 🙂

Jag köpte 3 st vita hyacinter från ICA för 30:-, en murgröna för 30:- . Mossa, kvistar och kottar plockar jag utifrån. Vill man slänga in lite färg så finns det små mini blommor att köpa och sätta dit, som julstjärna eller en höstglöd.

Idag kommer barnen från deras mamma, och vi ska fira Dante som fyller 6 år! Så nu ska det göras tårta 🙂

Ha en fortsatt mysig måndag!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s