Måla om vitrinskåp!

Har varit inne länge på att jag vill ha ett vitrinskåp. Men som sagt, det som denna blogg handlar om – Inredning som inte är för dyrt.

Jag har tittat på ett hundratal olika vitrinskåp som jag har tyckt varit fina men då kostar dem från 10.000:- och uppåt. Och jag har ingen lust att lägga dem pengarna. Det måste finnas ett billigare sätt? JA DET GÖR DET!

Hittade en tjej som bloggar som hade köpt ett på blocket i furu. Sen har hon målat om det både utvändigt och invändigt och satt dit nya knoppar. Voilá! Supersnyggt!

Så här gör du om det är obehandlat furu:

  • Slipa bort ojämnheter med sandpapper . Vill du ha en jämn yta så gör du detta och fyll även i eventuella sprickor med spackel.
  • Tvätta och torka av skåpet/möbeln
  • Tidigare behandlade underlag behöver inte grundas, men ytan bör mattslipas och lös färg skrapas bort.Ta bort slipdammet med en microfiberduk. Grunda med 1-2 strykningar beroende på underlag samt produkt. Avslutningsvis slipa den grundmålade ytan lätt med ett fint sandpapper.
  • Börja måla med snickerifärg. Rådfråga där du köper din färg och snåla inte in på penslar.

Så nu har jag gått och köpt mig ett vitrinskåp för 250:- som jag antingen ska betsa eller måla  om till svart ( som bilden ovan). Detta ska sen ställas i matsalsrummet, kommer lägga upp lite bilder så fort det är klart. Känner på mig att jag kommer slänga mig över lite fler möbler här hemma 🙂

Ha en fortsatt trevlig första december!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s